Повернутися до новин
АКАДЕМІЯ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ПРЕДСТАВЛЕНА НА МІЖНАРОДНІЙ ПОЛІЦЕЙСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

Не тільки переймати світовий досвід, а й ширити власні знання і напрацювання. – Делегація Академії патрульної поліції розповіла про нашу роботу на міжнародній поліцейській конференції ILEETA.

Від самого створення і протягом своєї діяльності наша Академія взяла курс на сучасний підхід до навчання поліцейських. Ми одразу відмовились від старих методів підготовки. Змінили звичне для української освіти навчання в класах на максимально практичне. Почали використовувати сценарії, кейси, інтерактивні тренажери, електронне навчання. Сьогодні програма Академії - це 80% практики і лише 20% теорії. Такий підхід в цілому та окремі елементи нашої програми - новітні не лише в підготовці поліцейських. Це прорив в системі професійного навчання загалом. Про це свідчить звання «Лідер інновацій в освіті». Його Академія патрульної поліції виборювала тричі.

Про це перший заступник начальника Академії Тарас Тимошенко розповів американським та канадським колегам, які зібрались на конференцію у Сент Луїсі. Український досвід підготовки поліцейських спочатку в обмеженнях пандемії Covid-19, потому – в умовах повномасштабної війни, - унікальний для світу. Бо попри все нам вдалося у 2021 році впровадити в програму підготовки поліцейських технології проблемно-орієнтованого навчання. Ми стали флагманами використання PBL в Україні і Східній Європі.

Серед втілених в Академії новацій, про які йшлось на конференції - портал електронного та дистанційного навчання на базі платформи Moodle. Він дозволив забезпечити здобувачам освіти постійний доступ до текстів, презентацій, методичних рекомендацій. Ця система дистанційної освіти стала в нагоді і після початку повномасштабного вторгнення. Команда Академії пройшла спеціальний курс підготовки у військових тренерів, щоб навчати поліцейських в умовах воєнного стану. Крім здобувачів освіти, наші викладачі тренували добровольців територіальної оборони. Вчили їх поводженню зі зброєю та самозахисту. Також – долучались до патрулювання міст. Зокрема, деокупованих територій.

Все це робить досвід української поліції унікальним для світу. І ми горді мати можливість поширювати ці знання для всього світу.