Повернутися до новин
АКАДЕМІЯ РОЗВИВАЄ ПАРТНЕРСТВО З НАЗК

Разом проти корупції: Академія патрульної поліції запартнерилась із НАЗК у новому проєкті. Усе – для формування доброчесної поведінки та підвищення довіри до правоохоронців.

Що це буде? Найперше, - старт онлайн-курсу «Доброчесна поліція» вже наприкінці серпня. Він присвячений питанням доброчесності та особливостям антикорупційного законодавства для працівників правоохоронного сектору.

«Довгострокову ефективність і найбільший вплив на державу й боротьбу з корупцією має саме розбудова публічної доброчесності: це підзвітність, відкритість і культура. Навчально-просвітницькі проекти мають більший вплив на ефективність формування державної політики з точки зору доброчесності. Саме поліція щоденно взаємодіє з людьми. Тому етичний компонент у вашій роботі надзвичайно важливий і ми готові спільно над цим працювати», – говорить Голова НАЗК Олександр Новіков.

Далі – більше. У планах подальшої співпраці: проведення спільних курсів, тренінгів, конференцій та семінарів з питань доброчесності на публічній службі. Вони будуть спрямовані на підвищення обізнаності поліцейських у сфері запобігання корупції. А ще - проведення досліджень; розробка пропозицій з удосконалення законодавства, інформаційних матеріалів й не тільки. Усе це передбачає Меморандум про взаємодію та співпрацю. Його сьогодні підписали очільники закладів. Переконані: це дозволить підвищити обізнаність представників поліції з теми доброчесності.

«Ми працюємо з поліцейськими, які вперше прийняті на службу - тобто навчаємо поліцейських нової генерації, основними принципами роботи яких є чесність, професіоналізм, самовідданість. Тому започаткована співпраця між відомствами посилить навчальну складову Академії щодо доброчесності та антикорупційної політики», – зазначив начальник Академії патрульної поліції @Вадим Лісничук.

Академія патрульної поліції – зона вільна від корупції. Ми завжди наголошуємо на цьому і нагадування про це є в кожній навчальній аудиторії. Нульова толерантність суспільства до корупції – наша спільна мета і ми готові продовжувати боротьбу та ширити свій досвід із НАЗК. Підвищуємо доброчесність правоохоронців разом!