Повернутися до новин
ВИКЛАДАЧ АКАДЕМІЇ МАКСИМ ДАНІЛОВ РОЗПОВІВ ПРО СВІЙ ДОСВІД БІЙЦЯ-РЯТУВАЛЬНИКА

Від бізнес-аналітика – у військові медики, а після – у викладачі Академії патрульної поліції. Сьогодні розповідаємо про Максима Данілова, який із 2014 рятував життя на фронті та вчить цьому інших.

Зараз Максим – викладач циклу професійно-практичної підготовки. На власному практичному досвіді навчає здобувачів освіти надавати домедичну допомогу. А передував цьому багаторічний бекграунд. Від участі у Революції Гідності та в громадських організаціях перейшов до опанування тренінгів з тактичної медицини. Пізніше й сам став інструктором, викладав військовим та поліцейським. А ще у складі добровольчих підрозділів займався медичною евакуацією, надавав допомогу пораненим військовослужбовцям та цивільним. Під час АТО працював на позиціях поблизу Дебальцева та Луганського, як боєць-рятувальник. У 2022му долучався до медичної евакуації у Київській, Луганській та Донецькій областях. В різний час надавав допомогу у зонах прямої загрози, супроводжував поранених з точки евакуації до стабілізаційних пунктів, працював у цих пунктах. Має статус учасника бойових дій. А нині передає свої знання майбутнім поліцейським в Академії патрульної поліції.

Максим говорить: вперше потрапив на курси для парамедиків майже випадково. Нині ж переконаний – такі знання потрібні всім українцям. Тому продовжує проводити лекції та тренінги у якості інструктора. Та наголошує, що варто не тільки навчатись надавати допомогу, постійно оновлювати ці знання, а й завжди мати при собі необхідні засоби. Адже врятувати чиєсь життя може кожен.