Повернутися до новин
ПРОТИ ГЕНДЕРНОЇ НЕРІВНОСТІ: АКАДЕМІЯ БОРЕТЬСЯ З УПЕРЕДЖЕННЯМИ

Чи знаєте ви, що понад 20% серед здобувачів освіти Академії патрульної поліції – жінки? Чимало з них стають командирками своїх груп, відмінницями навчання та «золотими» випускницями потоку. Розкажемо, як вони опановують професію поліцейського, яке ще кілька десятиліть тому стереотипно вважалась чоловічою.

Героїня сьогоднішньої розповіді - наймолодша натепер слухачка Академії – Анастасія Глибович з групи ПП-188. Дівчині тільки має виповнитись 19 років. Вона розповідає: змалку хотіла бути військовою або поліцейською. Займалась спортом й сама була тренеркою. Заради служби в поліції перевелась на заочне навчання в університеті. Успішно пройшла відбір до патрульної поліції Білої Церкви. І вже два місяці навчається в Академії патрульної поліції.

Про свої враження від підготовки Анастасія розповідає так: «Це непростий шлях – як фізично, так і морально. Але я рішуче налаштована пройти його до кінця й отримати поліцейський жетон! За невеликий строк треба опанувати значний об’єм інформації. Дівчата працюють нарівні з чоловіками і не мають якихось послаблень. Немає й упередженого ставлення до жінок чи ображання»

Академія патрульної поліції – зона вільна від упереджень та дискримінації. Ми першими успішно пройшли гендерний аудит серед українських закладів освіти. Й отримали найвищу оцінку від міжнародних партнерів. Докладніше про це розкажемо у наступних дописах.

Переконані: гендерній чи іншій нерівності немає місця серед правоохоронців нової генерації. Ми керуємось законодавчими та нормативно-правовими актами, що регулюють запобігання та протидію дискримінації за ознакою статі та сексуальним домаганням на робочому місці в органах системи МВС. Зокрема, це Закони України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та інші. Дякуємо за підтримку у гендерних питаннях нашим партнерам.