Повернутися до новин
АКАДЕМІЯ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У МАСШТАБНОМУ ОНЛАЙН-ЗАХОДІ ВІД НАЗК

«Доброчесність на практиці»: Академія патрульної поліції разом із Національною поліцією та НАЗК співпрацюють задля розвитку культури доброчесності. Ми вже розповідали про спільний курс «Доброчесна поліція». Його слухачами стали більше 20 тисяч правоохоронців. І ще понад 8 тисяч взяли участь у першому онлайн-заході «Доброчесність на практиці: важливі питання від поліцейських». Серед них – і команда нашої Академії.

Національне агентство з питань запобігання корупції присвятили тренінг важливості та практиці розбудови системи доброчесності у поліції. Учасники дізналися про доброчесність та роль НАЗК у її розбудові, основні аспекти конфлікту інтересів, інституту викривання, проведення спецперевірок, тощо.

За словами Голови НАЗК Олександра Новікова, за останній рік довіра до поліції виросла з 11% до 31%. І це - важливі світоглядні зміни в суспільстві, які є результатом ефективної роботи та співпраці. Адже від доброчесності поліції залежить довіра громадян до держави. А Національна поліція України є одним із найбільших за чисельністю правоохоронних органів, який щодня взаємодіє з суспільством. На цьому наголосив Голова НПУ Іван Вигівський.

«Чесність – один із принципів підготовки поліцейських в Академії патрульної поліції і Національної поліції загалом. Чесність має бути як до себе, своїх колег, так і до професії в цілому. Дякуємо за можливість долучитися до важливого пласту роботи – розвитку доброчесності державних структур» - зауважив начальник Академії Вадим Лісничук.

Свідчення важливості та актуальності теми доброчесності - рекордна кількість онлайн-переглядів. Радіємо активності та зацікавленості колег. До речі, вже відомо, що понад дві тисячі поліцейських відмовилися від неправомірної вигоди та повідомили про це відповідні підрозділи. Рухаємося далі до тріумфу доброчесності у всіх галузях!