Повернутися до новин
«РУТЕНІЯ – СИМВОЛ УКРАЇНИ»: ДЛЯ СЛУХАЧІВ АКАДЕМІЇ ПРОЙШОВ МАЙСТЕР-КЛАС З НОВОГО УКРАЇНСЬКОГО ПРОПИСУ

З цікавим історичним підґрунтям, інформаційно наповнений, зі зрозумілими прикладами та практичними завданнями. Саме так в Академії патрульної поліції пройшов майстер-клас з нового українського пропису.

Провела незвичне каліграфічне заняття для наших здобувачів освіти українська науковиця і громадська діячка ініціативи ІнфоВАРТА – Анжеліка Корнієнко. В українському культурному просторі пані Анжеліка знана як керівниця проєкту «Рутенія. Графіка української мови». Його мета – популяризувати мистецтво українського письма з багатовіковою історією, що є значним культурним надбанням нашого народу.

Автором єдиного проєкту в галузі шрифтового дизайну є відомий художник-графік Василь Чебаник. Саме Василь Якович, вперше запропонував і розробив уніфіковану цілісну систему історично відновлених графем та реалізував її в понад 60-ти шрифтах проєкту, який відзначений Національною премією України імені Тараса Шевченка.

Наша Академія стала першим освітнім закладом, який завдяки співпраці із громадськими діячами почав використовувати шрифти проєкту «Рутенія», вивчати історію походження символів та графіки української абетки, як одного з головних зорових символів України.

Дякуємо каліграфині Анжеліці Корнієнко за цікавий і насичений майстер-клас. Тепер наші слухачі, знають більше про історію українського рукописного шрифту, його символіку та особливості.

#АкадеміяПатрульноїПоліції #РутеніяГрафікаУкраїнськоїМови #інфоВАРТА