Повернутися до новин
ПОПЕРЕДИТИ ТА ЗАПОБІГТИ КОРУПЦІЇ: БІБЛІОТЕКАРІ АКАДЕМІЇ СТВОРИЛИ ІНФОРМАЦІЙНУ ЗОНУ «ДОБРОЧЕСНІСТЬ ЯК СПОСІБ ЖИТТЯ»

Корупція, однією з причин якої є недоброчесна поведінка людей, – одна з найболючіших проблем України. Це ганебне явище охоплює чи не всі сфери суспільного життя. Про гучні приклади недоброчесної поведінки ми часто дізнаємося з теле- і радіопрограм, зустрічаємо дописи на цю тему в соціальних мережах. Тому надзвичайно важливими є заходи попередження та протидії корупції в поліції, і першим етапом має стати визнання існуючої проблеми, інформування про заходи з її подолання, формування необхідності дотримання доброчесної поведінки у поліцейських ще під час навчання.

Приєднуючись до активної роботи, яка ведеться в цьому напрямку Академією патрульної поліції, бібліотека закладу створила інформаційну зону «Доброчесність як спосіб життя», де представлені книги (від публіцистики до художніх творів), які аналізують причини недоброчесної поведінки й корупції та наводять приклади міжнародних практик з її подолання, а також підбірка матеріалів, створених і рекомендованих до вивчення старшим інспектором із запобігання корупції Академії.

До уваги як здобувачів освіти, так і викладачів та працівників Академії пропонується окремий розділ інформаційної зони «Доброчесність як спосіб життя». Він присвячений академічній доброчесності. Розміщені тут матеріали пояснюють, як уникнути плагіату при написанні випускних і кваліфікаційних, наукових робіт.

Укладений бібліотекарями бібліографічний покажчик «Доброчесність – шлях до подолання корупції» дає визначення основних критеріїв суспільної, академічної, фінансової доброчесності та пропонує до прочитання книги, які допоможуть зрозуміти небезпеку корупції для країни й важливість доброчесності в налагодженні позитивних міжособистісних зв’язків, створенні стабільного й позитивного соціального клімату, побудові конструктивної взаємодії між людьми на фундаменті чесності та поваги.