Повернутися до новин
ВИКЛАДАЧІ АКАДЕМІЇ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ЗАТРИМАЛИ ОЗБРОЄНОГО ПОРУШНИКА

Викладачі Академії патрульної поліції не тільки передають свої знання і навички слухачам, а й вдало і впевнено використовують їх на практиці. Це – аксіома, що не вимагає доведення. Бо наші колеги раз-по-раз демонструють це на практиці, боронячи спокій і правопорядок на вулицях столиці.

Цього разу історією зі свого чергування поділилися старші викладачі Академії – Валентин Оніщенко та Нікіта Козловський. Їхній екіпаж отримав виклик на випадок хуліганства. Заявник повідомив, що на київському проспекті Свободи нетверезий чоловік погрожує оточуючим зброєю.

На місці виклику поліцейські виявили громадянина, що намагався вистрілити з, імовірно, пістолета Макарова. У відповідь патрульні оголили табельну вогнепальну зброю та почали давати правопорушнику команди. Усе - згідно ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію».

Через те, що порушник не реагував на команди полісменів, вони скористались його повільною реакцією й затримали і роззброїли підозрюваного. Для цього застосували до нього прийоми рукопашного бою (згідно ст. 44 Закону України «Про Національну поліцію»).

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 296 ККУ. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Дякуємо колегам за службу!