Повернутися до новин
В АКАДЕМІЇ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПРОЄКТ ВІДРОДЖЕНОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АБЕТКИ «РУТЕНІЯ»

Проєкт відродженої національної абетки «Рутенія. Графіка української мови» презентували в Академії патрульної поліції.

Ми одними з перших почали використовувати Рутенію в оформленні табличок і адресних показчиків. І тепер творці проєкту знову завітали в Академію. Розповіли здобувачам освіти, чому народові важливо мати власну абетку і в чому її особливість.

Автор Рутенії - всесвітньовідомий художник-каліграф Василь Чебаник. Він оформлював новим шрифтом церемоніальний примірник Конституції України, на якій складають Присягу Президенти України. Основні принципи Рутенії він показав й слухачам Академії. А на згадку про зустріч в нас залишиться нова книга Василя Яковича з підписом автора.

Керівниця проєкту Анжеліка Корнієнко розповіла про поширення Рутенії країною. Потужну підтримку проєкт „Графіка української мови” отримав від наших військових. Вони використовують шрифти Чебаника у деяких друкованих виданнях. Потроху національна абетка з’являється в освітніх закладах, рекламах і вивісках.

Графічна дизайнерка Аліна фон Ерцен-Глєронта художниця-каліграф Вероніка Чебаник розказали про свою роботу над проєктом. Та пообіцяли: писати Рутенією навчать і наших здобувачів. Чекаємо на майстер-клас найближчим часом!