Повернутися до новин
КОМАНДА АКАДЕМІЇ ОБМІНЯЛАСЬ ДОСВІДОМ З КОЛЕГАМИ З ДЕНВЕРУ

"Чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." – одвічна аксіома великого Кобзаря. І Академія патрульної поліції рухається цим шляхом увесь час свого існування! Наша команда акумулює найкращий світовий досвід підготовки поліцейських. І, понад те, - ширить світом власні, унікальні напрацювання. Серед останніх обмінів – візит до поліцейської академії міста Денвер у США.

Тамтешня Академія готує полісменів з 1921 року. Тож кожен куточок закладу сповнений історією, традиціями та особливою культурою. А ще – великою шаною до професії поліцейського. Багато історичних фактів вплинули на процес підготовки копів. Так само, як зараз повномасштабна агресія проти нашої країни вносить корективи в навчання українських правоохоронців. Але підготовка поліцейських нової генерації – те, що єднає нас з американськими колегами.

Майданчик для підготовки кермування авто та мотоциклами, круті викладачі, високий професійний рівень навчання і сумлінність здобувачів освіти – те, що запам’яталось після екскурсії денверською академією. А ще – слова одного з майбутніх поліцейських про його мотивацію: «Я вдячний, що країна піклується про мене і мою родину. Тому теж хочу приносити користь державі!»

Ці палкі слова, а також корисна інформація, якою поділились колеги з академії Денверу, нагадуватимуть про теплу і корисну зустріч. Натомість, жовто-блакитний прапорта фуражка начальника Академії патрульної поліції, що тепер прикрашають їхній музей, - символ незламного українського народу та вдячності американським партнерам.