Повернутися до новин
«БОРІТЕСЯ – ПОБОРИТЕ!»: З НАГОДИ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ В АКАДЕМІЇ ВІДБУЛАСЬ НИЗКА ТЕМАТИЧНИХ ЗАХОДІВ

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу. Пройшло 2 століття від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії. Тож, з нагоди 210-ї річниці від Дня його народження у стінах Академії патрульної поліції пройшла низка тематичних заходів.

Один з них – це «Шевченківські читання». Відтак, слово народного поета й національного генія, заступника знедолених і великого патріота звучало у виконанні актора театру та кіно, режисера, одного з провідних майстрів сцени Національного драматичного театру ім. Івана Франка, народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Петра Панчука. Митець втілив образ Тараса Григоровича на театральній сцені в трьох виставах: «Божественна самотність», «Тарас.Слова», «Всюди один… Свічка на вітрі». Зіграні й прожиті Петром Фадійовичем в залі Академії патрульної поліції сюжети шевченкових творів знайшли відгук в серцях глядачів з числа здобувачів освіти, викликали роздуми та надихнули на читання творів Кобзаря.

Крім цього, аналізували із слухачами Академії сучасні образи Шевченка, які наближають класика до молодого покоління, і курсові потоків. Зокрема, Максим Лободзінський – начальник курсу стройового відділення під час тематичної лекції розібрав із здобувачами освіти послання українського класика, які переплітаються із страшними подіями сьогодення – війни ненажерливої росії проти нашої країни. Слава Кобзареві! Слава Україні!