Повернутися до новин
Уникнути проблемних питань при документуванні порушень: Департамент головної інспекції та дотримання прав людини провів навчання для представників чотирьох академій, що здійснюють підготовку здобувачів освіти для потреб Національної поліції України

Загалом провідною тематикою робочої зустрічі, що пройшла на базі Академії патрульної поліції, стали питання особливості проведення службових розслідувань за відомостями щодо порушення службової дисципліни як перемінним, так і постійним складом державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання.

Головними лекторами виступили начальник УОСР – Олександр Грицай та його заступники: Володимир Бут, Олексій Чумак і Дмитро Андросович.

Протягом дня працівникам нашого закладу освіти разом із візитерами з Рівного, Кривого Рогу та Житомира спікери нагадали основні вимоги до порядку проведення службових розслідувань у Нацполіції, як призначається такого роду перевірка, формується склад дисциплінарної комісії, оформлюється висновок та як правильно приймається рішення про застосування до правопорушника дисциплінарного стягнення.

Все задля того, аби врегулювати і не допустити в подальшому недоліків у діях та, як наслідок, документах, що є обов’язковими при проведенні службових перевірок згідно Дисциплінарного статуту Національної поліції України. А також, щоб відповідні посадові особи своєчасно, об’єктивно і всебічно збирали й досліджували матеріали за фактом того чи іншого дисциплінарного проступку.

Крім цього під час робочої зустрічі, розглянули й інші питання. Зокрема, йдеться про такі:

- особливості проведення службових розслідувань стосовно здобувачів освіти під час проходження ними, у тому числі дистанційно, первинної професійної підготовки, а також постійного складу державного закладу;

- порядок інформування ДГІДПЛ державними закладами про надзвичайні події з участю постійного та перемінного складу, вимоги до строків, змісту форми надання цих відомостей.

- використання можливостей інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» у діяльності державних закладів з цього напрямку діяльності.

Підсумком навчань від Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини стали визначені шляхи усунення аспектів проблемних питань, які виникають при документуванні фактів порушень і отримані працівниками академій рекомендації, призначені для використання в роботі, щоб удосконалити порядок проведення службових розслідувань та правильно застосовувати дисциплінарну владу.