Повернутися до новин
ПРОЄКТ ПРО ТИСЯЧОЛІТНЮ ІСТОРІЮ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ЗБРОЙНОГО ПРОТИСТОЯННЯ: СЛУХАЧАМ АКАДЕМІЇ ПРЕЗЕНТУВАЛИ УНІКАЛЬНЕ ВИДАННЯ «30 ВІЙН ІЗ ZАКЛЯТИМ СУСІДОМ»

На початку літа 2022 року у творчому колективі Інформаційного агенства Міністерства оборони України виникла ідея розповісти про історичні витоки російсько-української війни. Адже початком довгого переліку війн «русского міра» з українським світом певні історики називають ХІІ століття. Автори ідеї мали на меті чітко і лаконічно пояснити суспільству складні історичні процеси. Так з’явився проєкт «30 днів із Zаклятим сусідом». Спочатку на Youtube, згодом у друкованому вигляді.

Саме це видання днями презентували слухачам Академії патрульної поліції Євген Букет – автор книги, відомий український краєзнавець, журналіст, громадський діяч і головний редактор газети «Культура і життя» та видавець Марк Мельник. Історичні праці Євгена Букета – це не «сухі» факти. Адже майстерний виклад матеріалу дозволяє побачити історичних діячів у взаємодії з оточенням, дізнатися про їх людські якості. До того ж, книги прикрашає багатий ілюстративний матеріал – портрети, репродукції картин, світлини артефактів і старовинних архівних документів, зроблені автором фото місцевостей, де століття тому відбувалися описані події.

Книжка зручного кишенькового формату, що розповідає коротку історію 30 збройних конфліктів у протистоянні України з росією, яке триває не одне століття, побачила світ у 2023 році. Кожен розділ книги має QR-код, відсканувавши який читач отримує доступ до аудіо- та відеоматеріалів. Ця книга зацікавила слухачів Академії, адже яскравим тому свідченням стало жваве спілкування здобувачів освіти із її автором та видавцем.

Дякуємо Євгену Букету та Марку Мельнику за приділений час та нові знання про нашу історію.