Повернутися до новин
«МУЖНІСТЬ НАЦІЇ»: У БІБЛІОТЕЦІ АКАДЕМІЇ З’ЯВИЛАСЯ ФОТОКНИГА ГОВАРДА БАФФЕТА, ЩО СТАВ НАЙБІЛЬШИМ ПРИВАТНИМ БЛАГОДІЙНИКОМ ДЛЯ УКРАЇНИ ЗА ПЕРІОД ВІЙНИ

«Мужність нації» – таку назву має фотокнига американського бізнесмена і філантропа Говарда Баффета, яка нещодавно з’явилася в бібліотеці Академії патрульної поліції. На світлинах, зроблених ним під час візиту до України в рамках роботи його благодійного фонду – зруйновані будівлі, заміновані поля, місця масових поховань.

«Я не думаю, що можна побачити стільки вбитих і поранених людей і щоб це не зачепило. Це війна проти мирного населення, яка забрала десятки тисяч людей, зокрема дітей. Війна забрала їхні руки, їхні ноги, забрала їх життя. Це очевидно викликає емоції», – сказав Баффет зі сльозами на очах під час презентації книги у Вашингтоні. «Коли повертаєшся звідти, розумієш, що тут, у нашій країні, у Вашингтоні, люди майже до істерики сперечаються про дрібниці. Це як спостерігати за дитячим садком, коли там помирають люди. Для мене це дуже особисте, і, я думаю, що моє завдання спробувати знайти спосіб, як зробити це особистим для інших людей, щоб вони підтримували Україну».

Говард Баффет робив світлини за кілька кілометрів від бойових дій, наражаючи себе на небезпеку. Філантроп побував в Україні 10 разів. З лютого 2022 року надав допомогу на понад 500 млн. доларів, ставши найбільшим приватним благодійником для України. Підприємець профінансував створення центру реабілітації та протезування українських захисників, які втратили кінцівки, а також закупівлю транспорту для передової. Нашим фермерам Говард Баффет передає комбайни, трактори, насіння й добрива. Меценат підтримує підрозділи ДСНС, поліцейських Київської області. З його допомогою було відновлено зруйноване окупантами Бородянське відділення поліції, будується надсучасний Кінологічний центр поліції Київщини, до якого фонд Говарда Баффета передає і навчених службових собак, бельгійських вівчарок «малінуа».

Проте на цьому благодійник зі США зупинятися не збирається. Баффет запевняє, що й надалі буде допомагати Україні йти до перемоги над ворогом.