Повернутися до новин
ВИСТАВКОЮ «НАМАЛЮЮ В СЕРЦІ РАЙ» В АКАДЕМІЇ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ СТАРТУВАВ НОВИЙ МАСШТАБНИЙ МИСТЕЦЬКИЙ ПРОЄКТ

Картини з декоративними розписами, ляльки-мотанки, вироби з глини, вишиті рушники, сплетені з бісеру прикраси – усі ці неповторні в своїй красі витвори народного мистецтва складають експозицію етнографічної виставки «Намалюю в серці рай», організованої в бібліотеці Академії патрульної поліції.

Ця нова експозиція – лише перший етап великого мистецького проєкту, започаткованого працівниками бібліотеки спільно з народними майстрами, членами Національної спілки майстрів народного мистецтва України, які своєю творчістю сприяють відтворенню та збереженню українських народних ремесел і національних традицій. В рамках проєкту передбачається проведення виставок, творчих зустрічей, лекторіїв, майстер-класів. Все задля того, аби познайомити здобувачів освіти Академії з українським мистецтвом і сучасними митцями, творчість яких має глибоке автентичне підґрунтя.

Для виставки «Намалюю в серці рай» свої роботи надали знані майстрині такі, як Олена Сухоцька, Лідія Вернигор, Ангеліна Петрова, Інна Луппа, Олена Наталенко, Наталія Бойко, Світлана Філаткіна, Тетяна Добровольська, Наталія Семенюк, Олена Єременко, Ольга Полусмак.

«Нас об'єднала любов до України, бажання відстояти своє, українське, відсіяти сторонні, нав'язані нам наративи. Разом ми сильніші, ми впевненіші, ми нескорені!», – сказала на урочистому відкритті виставки ініціаторка, організаторка й натхненниця проєкту Олена Сухоцька.

Запрошеним гостем на відкритті виставки був співочий колектив Творча лабораторія степового розспіву із символічною назвою «Євшан-зілля», які зачарували присутніх на івенті виконанням народних пісень, записаних учасниками гурту на Запоріжжі, зокрема в селі Водяне, яке зараз перебуває в тимчасовій окупації.

Дякуємо всім учасникам проєкту за можливість не лише споглядання, а й дослідження українського народного мистецтва – вічного джерела натхнення та краси.