Повернутися до новин
НА ВІРНІСТЬ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ ПРИСЯГНУЛИ 99 НОВИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ-ЗАХИСНИКІВ

6 місяців професійної підготовки для груп ПП-225 – ПП-229 позаду. В історії нашого закладу це вже 69-й випуск здобувачів освіти. Тож, відсьогодні загальна кількість страж порядку, які вийшли на службу в різних українських містах зі стін Академії сягнула числа 5 192.

Вже відзавтра ці 19 дівчат та 80 хлопців підсилять колег в управліннях патрульної поліції Київської, Донецької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської та Чернівецької областей.

«Кожен з вас вже є переможцем, адже до фінішу нелегкого шляху дійшли не усі. Сьогодні ви отримали право називати себе поліцейськими, тож носіть це звання з честю! Бажаю вам завжди пам’ятати цей день, завжди пам’ятати свою Присягу, яку ви даєте українському народові. Відтепер ви повноправно стаєте охоронцем своєї країни і своїх людей. Робите це в непрості воєнні часи. Тож, будьте гідними свого поліцейського жетона!», – привітав випускників із приєднанням до великої родини патрульної поліції перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. А ще одна почесна гостя – заступниця директора НАБУ Поліна Лисенко побажала випускникам повертатися з кожного завдання цілими та неушкодженими.

Як завжди, церемонія випуску поєднала в собі багато традицій. Це, в першу чергу, вшанування полеглих Героїв, спільне виконання Державного Гімну України, вручення поліцейських жетонів нашим випускникам їхніми рідними з числа військовослужбовців та правоохоронців і відзнак відмінникам навчання.

«Сподіваюсь, кожен з нас у цей значимий момент відчуває любов і... велику відповідальність. Ці дві основи життя не можуть існувати одна без одної. Якщо ви, так само як і я, ще трохи стурбовані перед своїми майбутніми обовʼязками, сподіваюсь, у кожного з нас в серці є щось більше за страх. І воно завжди буде перемагати. Як мінімум, бажання змінювати країну на краще і сміливість робити це. Слава Україні!», – звернулась до своїх вже колег краща випускниця курсу, «золота» відмінниця навчання Олена Лобода.

Неочікуваним сюрпризом під час церемоніалу стало освідчення та пропозиція руки і серця від випускника групи ПП-229 своїй дівчині. Після складання Присяги новоспечений патрульний Ведат посеред плацу простягнув обручку коханій Анастасії і на запитання «Ти вийдеш за мене?» почув омріяне «Так!».

69-1 курс, вітаємо! І, відпускаючи зі стін Академії, бажаємо щохвилини пам’ятати по три непорушні принципи чесності, професіоналізму та самовідданості, які з першого дня вашої підготовки прищеплювала вам наша команда!