Повернутися до новин
ВОЇН, АКТОР, БАРД: В АКАДЕМІЇ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ВІДБУЛАСЬ ТВОРЧА ЗУСТРІЧ СЛУХАЧІВ ІЗ ДМИТРОМ ЛІНАРТОВИЧЕМ

Український актор театру, кіно і дубляжу, поет, музикант, викладач та воїн Збройних Сил України. Це про Дмитра Лінартовича, творчу зустріч з яким організували у стінах Академії патрульної поліції.

Під час знайомства із майбутніми поліцейськими актор із неймовірною енергетикою розповів їм про свій вибір і обдумане рішення служити у війську, про роботу в театрі й кіно, поділився спогадами про зйомки фільмів і про воєнні будні, зокрема і про поранення з подальшою реабілітацією.

У виконанні автора прозвучали твори з музичного альбому «Мобілізація» (2016) та книги «Словоспів», які знайшли відгуки в серцях здобувачів освіти нашого закладу.

Дмитро народився у Києві в родині актора і режисера Костянтина Лінартовича. Після закінчення школи служив в армії, у прикордонних військах. У 2003 році закінчив акторський факультет Київського університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого. Зіграв головні ролі у кількох українських фільмах (зокрема у стрічках «Той, хто пройшов крізь вогонь», «Гетьман», «Осінні спогади», «Обмін», «Толока», короткометражному фільмі «Фосфор»), продублював понад двісті ролей в іноземному кіно.

Що стосується служби у війську, то Дмитро Лінартович боронив Батьківщину ще із 2016 року в зоні АТО. Не залишився осторонь і тоді, як путінська орда нагрянула на українські землі у 2022-му. На початку російського вторгнення він пішов на фронт добровольцем. Брав участь в обороні Києва, потім, у складі десантно-штурмового підрозділу воював на Херсонському напрямку, згодом – у районі Бахмута та в Соледарі. Взимку 2023 року отримав контузію та серйозне поранення.

Наразі Дмитро Лінартович є викладачем кафедри кіно- і телемистецтва Навчально-наукового інституту журналістки КНУ ім. Тараса Шевченка, має звання доцента. Актор проводить багато зустрічей з військовими, підтримуючи їх моральний дух, ділиться досвідом із молоддю.

Оригінальні, не схожі на традиційну поезію завдяки своїй формі та поєднанню різних літературних жанрів словоспіви пана Дмитра, присвячені життю на війні, часто сповнені болю, але демонструють людську силу духу, дарують упевненість в нашій Перемозі.

Вибір Дмитра Лінартовича відкласти свої творчі плани і стати на захист України, його енергія та невтомна праця викликають глибоку повагу та мають стати прикладом для всіх українців.

Бажаємо Дмитрові нових успіхів і досягнень, дякуємо за зустріч і чекаємо нової!