Повернутися до новин
ТУТ ПРАЦЮВАЛИ ЛЕГЕНДАРНІ РЕЖИСЕРИ: СЛУХАЧІ АКАДЕМІЇ ПОБУВАЛИ В КІНОСТУДІЇ ІМ. ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА

Прогулянка здобувачів освіти Академії патрульної поліції з відомим київським шоу-гідом Максимом Олійником павільйонами Національної кіностудії ім. О. Довженка залишила по собі багато яскравих вражень.

Тут працювали легендарні режисери – Олександр Довженко, Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко, Леонід Биков, Іван Миколайчук. Саме тут народилися всім відомі й улюблені кількома поколіннями українців художні фільми.

Наступного року Кінофабрика святкуватиме своє 100-річчя. її історія почалася у 1925 році, коли Всеукраїнським кінофотоуправлінням (ВУФКУ) було оголошено конкурс на кращий проект. Переможцем тоді став Валеріан Риков і студенти старших курсів архітектурного факультету Київського художнього інституту.

Прогулюючись у вільний від навчання час павільйонами, разом з екскурсоводом ми пригадували історію світового та українського кінематографа, дізнавалися маловідомі факти з життя Олександра Петровича Довженка, милувалися фруктовим садом посадженим з ініціативи славетного режисера та кінодраматурга й доглянутим наступними поколіннями студійців. З цікавістю розглядали стару кінознімальну техніку, декорації та реквізити.