Повернутися до новин
В Академії підбили підсумки проєкту «Базова підтримка життя»

Як допомогти людині, яка вдавилась або не дихає? Як правильно провести серцево-легеневу реанімацію? Як безпечно користуватись дефібрилятором? Усьому цьому навчали в межах проєкту «Базова підтримка життя». Він стартував в Академії ще у вересні 2019го. А цьогоріч успішно фінішував. Усе – для підвищення кваліфікації з надання домедичної допомоги та створення Тренінгового центру з домедичної підготовки.

⦁ Як втілювався проєкт?

За час проєкту в Академії пройшли 11 офіційних сертифікованих курсів «Basic Life Support» (Базова підтримка життя) від Європейської Ради реанімації. Її офіційний представник в нашій країні - Всеукраїнська Рада реанімації та екстреної медичної допомоги. Всі курси проводились за підтримки наших партнерів – ВГО "Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги" та Посольства США в Україні.

⦁ Хто проходив навчання?

Тренінг з базової підтримки життя пройшли майже 150 людей. Це - викладачі та працівники Академій, патрульні поліцейські, співробітники МВС, інструктори з домедичної підготовки, медики, волонтери.

Усі вони навчились проводити серцево-легеневу реанімацію, використовувати автоматичний зовнішній дефібрилятор, допомагати людині при вдавленні, підтримувати прохідність дихальних шляхів, тощо.

Успішно пройшли стажування викладачі Академії патрульної поліції Ольга Білоус, Марія Горбачова, Ігор Кириченко, Наталія Котляр та Всеволод Черняховський. Тепер вони мають сертифікати інструкторів Європейської Ради реанімації.

⦁ Що далі?

Це був перший навчальний проєкт із підвищення кваліфікації поліцейських та цивільних із надання першої (домедичної) допомоги на місці події. Проходитимуть вони на базі Академії і надалі. У планах - реалізувати наступний проєкт вже цьогоріч. Він стосуватиметься навичок надання допомоги при травмах та пораненнях, які супроводжуються критичними кровотечами. Сертифікований курс «Stop the Bleed» розробив Комітет з Травми Американської Колегії Хірургів. Це міжнародна експертна організація з надання допомоги при травмах та пораненнях.

Далі Академія разом із партнерами планують втілювати такі навчальні проєкти з домедичної підготовки у Криворізькій та Рівненській Академіях патрульної поліції.

Не зупиняємось на досягнутому! Гідні довіри!