Повернутися до новин
АКАДЕМІЯ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ВИСТУПИЛА ПАРТНЕРОМ 1-ОЇ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

«Молодіжні наукові дослідження та практичні рішення в сфері національної безпеки та оборони». Це тема першої зустрічі Київської міської науково-практичної конференції для молоді. Її провели «Київська Мала академія наук учнівської молоді» і Навчально-науковий інститут публічного управління та державної служби КНУ ім. Тараса Шевченка, а партнером наукового івенту стала Академія патрульної поліції. Всього у заході взяли участь близько сотні юних киян. Це молоді та прогресивні науковці відділень Київської МАН, школярі української столиці, студенти вишів та курсанти Київського військового ліцею ім. Івана Богуна і ДНЗ «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою».

Формування національних і загальнолюдських цінностей учнівської молоді, втілення інноваційних методів навчання в умовах російсько-української війни, засвоєння науково-практичних знань в сфері нацбезпеки і оборони, а також здійснення загальновійськової й морально-психологічної підготовки молодого покоління українців – саме за такими тематичними напрямками будувалась робота конференції. Зокрема, за частину останнього відповідали працівники Академії патрульної поліції. Відтак, Т. С. Ландрєв, старший викладач циклу вогневої підготовки нашого закладу освіти, познайомив присутніх із особливостями вогневої підготовки цивільних та поліцейських в Україні в умовах повномасштабного вторгнення, а викладачка Академії Н. В. Передерій закцентувала увагу учасників конференції саме на методах навчання поліцейських, які здобувають освіту під час війни.

Змістовними і актуальними були виступи й інших учасників конференції у пленарній частині. Говорили про науково-практичні дослідження учнівської молоді в сфері національної безпеки та оборони, а також її мистецьку трансформацію; про ізраїльський досвід військово-патріотичного виховання в контексті реформування військового обов'язку в Україні; про причини та шляхи вирішення польсько-українського аграрного конфлікту; про роль дистанційно керованих апаратів у збереженні культурної спадщини нації; про вплив психологічних та корупційних аспектів на ухвалення управлінських рішень та про інші теми.

Підсумком конференції стало прийняте її організаторами та учасниками рішення про те, щоб зробити цей науковий захід традиційним і проводити його двічі на рік: на київському та всеукраїнському рівнях.