Повернутися до новин
«ТУТ СТВОРЕНІ УСІ УМОВИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СПРАВЖНІХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ»: ДО АКАДЕМІЇ ІЗ РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ПРИБУЛИ ПРЕДСТАВНИКИ ДЕПАРТАМЕНТУ ПОЛІЦІЇ ЕСТОНІЇ

Академія патрульної поліції вкотре відкрила свої двері для закордонних гостей. Цього разу до нашого закладу прибули керівники регіональних управлінь поліції Естонії. Це Валло Коппель (Vallo Koppel) – керівник Північної префектури, Тарво Крууп (Tarvo Kruup) – керівник естонської Східної префектури і Тармо Віікма (Tarmo Viikmaa) – експерт з розвитку Міжнародного бюро з питань співробітництва. Візит закордонних колег-правоохоронців до України загалом організував Департамент міжнародного поліцейського співробітництва Нацполу. Все задля того, аби ознайомити естонців з навичками та досвідом українських колег в умовах повномасштабного вторгнення російського ворога на наші землі, а також напрацювати способи реалізації проєкту із співробітництва поліцій двох країн.

Відвідини закордонною делегацією Академії патрульної поліції не випадкові, адже саме у стінах нашого закладу «народжується» нова генерація поліцейських, саме з цих стін на реальну і небезпечну службу виходять чесні, самовіддані, сповнені планів й амбітні стражі правопорядку. У їх безперечній професійній підготовці керівники регіональних підрозділів поліції Естонії переконалися особисто під час екскурсії. Відтак, трійця поліцейських з-за кордону на власні очі побачила все, що робить Академію без перебільшення унікальним державним закладом освіти, який створив і дотримується власних традицій, тим самим розвиваючи філософію нової поліції в цілому.

Поспілкувалися європейські колеги із представниками ледь не усіх ланок навчального процесу – від слухачів до керівництва, побували чи не у кожному куточку нашої Академії. Йдеться про спеціально облаштовані для зручності здобувачів освіти аудиторії; мультимедійний тир; сучасну тренажерну залу; кабінети курсових і психологічного супроводу; так звані ситуативні кімнати, де майбутні поліцейські відпрацьовують можливі сценарії реальних правопорушень; аудиторії, де із усім необхідним інноваційним обладнанням здобувають навички надання домедичної допомоги і навчаються безпечному водінню тощо.

Побачивши, як влаштований наш заклад і те, що підготовка майбутніх поліцейських відбувається згідно передових українських та міжнародних стандартів, гості з Естонії дійшли спільного висновку: «Ми бачимо, що у вашому закладі чудово все. Тут створені усі умови для підготовки справжніх правоохоронців. Помітно, що окремий вклад у це зробило і керівництво Академії. Ви залишили по собі тільки приємні враження, а ваш досвід надихає», – підкреслили наприкінці візиту представники Поліційно-прикордонної служби Естонії.

До відома читачів, у 2010 році в Естонії була проведена масштабна реформа поліції, яка призвела до створення нової правоохоронної структури – Поліційно-прикордонної служби. Такі зміни мали на меті підвищити ефективність та координацію правоохоронної діяльності в країні. Поліційно-прикордонна служба об'єднала в собі функції поліції та прикордонної служби, створивши єдину структуру, відповідальну за забезпечення безпеки громадян та боротьбу зі злочинністю. При цьому, закордонні колеги кажуть: проблеми, які потребують вирішень, ще існують. Так, наприклад, в деяких естонських регіонах на 40 000 населення патрулювання здійснює лише один поліцейський екіпаж. Крім того, найрозповсюдженішими викликами є ті, що стосуються правопорушень так чи інакше пов’язаних із вживанням спиртних напоїв і хуліганств, зокрема здійснених із використанням пневматичної зброї.