Повернутися до новин
ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ ПІДГОТОВКИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ОПАНУВАЛИ НОВІ ЗНАННЯ НА ДЕСЯТКАХ СЕСІЙ: ЗВІТУЄМО ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПОЇЗДКИ ВИКЛАДАЧІВ АКАДЕМІЇ ДО США

Протягом двох тижнів викладачі Академії патрульної поліції перебували в американському місті Сент-Луїс. Саме там цьогоріч проходила теоретично-практична конференція ILEETA 2024. На ній наш заклад у складі делегації Нацполу представляли старший викладач циклу загальнопрофесійної підготовки Євген Фіщук та старший викладач циклу вогневої підготовки Максим Максимов. Мета поїздки – поділитися досвідом України в питаннях професійної підготовки правоохоронців в умовах повномасштабної війни та ознайомитися з роботою закордонних поліцейських академій.

Відтак, під час участі в конференції Міжнародної асоціації викладачів і тренерів правоохоронних органів (ILEETA) 2024 представники Академії патрульної поліції відвідали декілька десятків сесій. Тематика і напрямки тренінгів широкі. Ось декотрі з них:

-«Сучасний наставник; сценарії фасилітація»;

-«Роль слідчого у зниженні рівня травми у розслідуванні стрільби за участю правоохоронців»;

-«Ключові вправи для контроля рук (самооборона) запозичені з НФЛ»;

-«Що кожен тренер повинен знати про цикл СОРД (спостереження, орієнтація, рішення, дія)»;

-«Тактична медицина» та інші.

Натомість українська делегація поділилась із закордонними колегами інформацією про зміни в підходах до первинної професійної підготовки, створення порталу електронного та дистанційного навчання, роль інструкторів Національної поліції у підготовці добровольців територіальної оборони України, досвід роботи поліції на деокупованих територіях та участі в бойових діях.

Крім тренінгів, викладачі Академії відвідали муніципальний заклад, де навчають копів для штату Місурі. Там пройшли сценарії за допомогою комплексу VirTra simulations для порівняння симуляції діяльності поліцейських, а також побували у мобільному пересувному тирі. Також делегація Національної поліції України відвідала навчальний центр правоохоронних органів округу Мейкон штату Іллінойс. Це нова академія, в якій втілено широкий спектр нанотехнологій, що використовуються в підготовці поліцейських. Її збудували тільки у 2017 році коштом Благодійного фонду «The Howard G. Buffett Foundation». Під час візиту американський меценат висловив слова підтримки Україні у війні з російською федерацією. Крім того, поділився власними планами про намір побудувати в Україні найсучаснішу академію патрульної поліції.

Окрім представників України, в міжнародній конференції ILEETA 2024 взяли участь поліцейські з Канади, Аргентини та власне США.

Результатом відрядження стало отримання нашими викладачами Максимом Максимовим та Євгеном Фіщуком сертифікатів, що свідчать про проходження тренінгів, які традиційно організувала The International Criminal Investigative Training Assistance Program (ICITAP) спільно з Міжнародною поліцейською асоціацією в місті Сент-Луїс (США). З чим наш колектив і вітає колег.