Повернутися до новин
ПРЕЗЕНТУВАЛИ ДОСВІД СПІВПРАЦІ ІЗ ІНОЗЕМНИМИ ПАРТНЕРАМИ: АКАДЕМІЯ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У МІЖВІДОМЧІЙ ОСВІТНІЙ ПЛАТФОРМІ

Взаємодія заради Перемоги! Під таким гаслом пройшов міжвідомчій круглий стіл серед представників сектору безпеки і оборони України. Організували освітню платформу на базі академії СБУ. Наш освітній заклад мав за честь поділитися із колегами передовим досвідом співпраці із міжнародними партнерами. Адже Академія патрульної поліції від моменту свого заснування у 2017 році має унікальну практику співпраці зі США, Канадою та країнами ЄС. Це учасникам освітнього івенту і презентував 1-й заступник начальника Академії патрульної поліції Тарас Тимошенко.

Отже, яскравою демонстрацією підтримки закордонними партнерами є реалізація якісного ремонту нашого закладу й оснащення його сучасним обладнанням і комп’ютерною технікою, а також осучаснення приміщення тиру Академії та встановлення його мультимедійних аналогів. Крім цього, Європейський Союз регулярно організовував тренінги, курси, семінари для керівного та викладацького складу, а Уряд Канади неодноразово сприяв підвищенню кваліфікації та рівня майстерності наших викладачів й інструкторів. Завдяки такій підтримці забезпечується і реалізація багатьох освітніх проєктів.

Загалом же, учасникам міжвідомчої освітньої платформи презентували сертифікатні програми, згідно яким фахівці сектору безпеки і оборони зможуть пройти навчання. Напрямків чимало. Це теорія і практика боротьби з тероризмом; оперативна психологія; підготовка зовнішніх пілотів БПАК І класу; оперативно-розшукова діяльність у сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю; переговорна діяльність у кризових ситуаціях; захист об’єктів критичної інфраструктури; охорона державної таємниці тощо.

Такі заходи сьогодні, в першу чергу, націлені на те, щоб відомства сектору безпеки і оборони України мали змогу оперативно ділитися якісними напрацюваннями та науковим досвідом задля створення нових освітніх напрямків. Академія патрульної поліції дякує організаторам міжвідомчого круглого столу за запрошення і завжди готова бути корисною колегам.