Повернутися до новин
ПОДІЛЯЄМО ЦІННОСТІ РІВНОСТІ: АКАДЕМІЯ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ НЕ ПРИПИНЯЄ ПРОСВІТЛЮВАТИ СВОЇХ ЗДОБУВАЧІВ З ПИТАНЬ ГЕНДЕРНОЇ СТРАТЕГІЇ

Цього разу завдяки ініціативам Академії та її співпраці із Міністерством цифрової трансформації України просвітницький захід організували для 71-го курсу слухачів. Лекцію для груп ПП-234-ПП-238, вже традиційно, провела головна спеціалістка відділу розвитку цифрових навичок управління розвитку цифрових навичок та цифровізації освіти Міністерства цифрової трансформації України – Ярослава Дьо. Зокрема, говорили про онлайн-інструменти протидії домашньому насиллю та персональну кібергігієну із використанням базових цифрових навичок.

Поширення та розвиток гендерної стратегії для нашого закладу вже давно стало невід’ємною складовою забезпечення ефективного навчання майбутніх поліцейських. То ж, метою таких зустрічей насамперед є підвищення обізнаності здобувачів освіти з питань запобігання та протидії гендерної дискримінації і формування в них чіткого уявлення про рівність прав.

ДОВІДКОВО: Гендерну стратегію в Академії прийнято в рамках виконання Україною міжнародних та внутрішніх зобовʼязань з питань гендерної рівності. Документ спрямований на забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків, зменшення міжстатевого дисбалансу та подолання нерівності за ознакою статі в усіх напрямах діяльності нашого закладу совіти.

Прийняття стратегії означає, що керівництво Академії, працівники та слухачі поділяють цінності гендерної рівності, а створена координаційна група слідкує за її виконанням.