Повернутися до новин
З НЕПОХИТНИМИ ТРАДИЦІЯМИ ТА ПОЧЕСНИМИ ГОСТЯМИ: В АКАДЕМІЇ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ПРОЙШОВ ЮВІЛЕЙНИЙ 70-Й ВИПУСК ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ

На вірність українському народу присягнули ще 73 нових українських правоохоронців. Чотири групи чесних, професійних та самовідданих випускників Академії підсилять Управління Національної поліції у 15 різних областях та, зокрема, у столиці. Таким чином, кількість поліцейських, яких до служби підготував наш заклад освіти, досягла числа 5 283.

З успішним завершенням навчання та початком нового етапу у житті випускників 70-го курсу слухачів Академії патрульної поліції привітав Голова Національної поліції України Іван Вигівський. Він зауважив, що найважливішим критерієм, за яким суспільство оцінює роботу Національної поліції України, є довіра населення.

«Ця довіра залежить від кожного з вас, адже ви перші прибуватимете на виклик і надаватимете допомогу людям. Впевнений, що всі, хто у цьому строю, стануть потужною ланкою та підсилять довіру громадян до поліції. Я вдячний кожному поліцейському, хто чесно і самовіддано захищає громадян нашої держави», – зазначив очільник Нацполіції.

Непростий шлях професійної підготовки випускники Академії щоразу проходять завдяки спільним зусиллям потужної команди Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України та міжнародних партнерів, що у цей надскладний для українського народу час підтримують нашу державу і поліцейський сектор зокрема. Тож, на цю церемонію випуску завітав помічник Держсекретаря США Тодд Робінсон. Він зазначив, що INL майже 10 років підтримує Україну, аби ефективно протидіяти злочинності, забезпечувати мир та безпеку на території країни. Він зауважив, що Уряд США допомагає патрульній поліції з дня її створення.

«Ви обрали складну, але дуже важливу професію, коли безпека у вашій країні все ще під загрозою від воєнних дій росії. Я переконаний, що ви отримали ті унікальні навички, які необхідні під час виконання службових обов’язків, аби підтримувати спокій та правопорядок в Україні, а це велика відповідальність», – наголосив Тодд Робінсон.

Аби з гідністю нести високе звання поліцейського та отримати статус випускника Академії треба докласти чималих зусиль. Тож, до кінця доходять далеко не всі. Цього разу із прибулих 96 слухачів свої жетони отримали тільки 60 хлопців та 13 дівчат. Важливий елемент екіпірування, що є символом представника держави, їм вручили очільник Національної поліції України Іван Вигівський, його заступники – Сергій Кобець та Олександр Фацевич й начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков.

Церемоніал випускного в Академії це завжди про традиції. Хвилиною мовчання присутні віддають шану полеглим захисникам України. З гордістю і рукою на серці виконують Державний Гімн. За свої успіхи у навчанні за напрямками здобувачі освіти отримують відзнаки, а результат слухацького рейтингу визначає кращого викладача. Відтак, кирка, що символізує наполегливу працю, перейшла до викладачки циклу вогневої підготовки – Ірини Шевченко.

Окрім традиційних моментів, цього разу до уваги гостей заходу представили експозицію з різноманітним спорядженням та спецобладнанням, яке українські поліцейські із початку повномасштабного вторгнення отримували за систематичної підтримки посольства США в Україні та U.S. Department of State: Bureau of Intl Narcotics & Law Enforcement (INL). Це необхідні під час участі у бойових діях амуніція та озброєння, дрони, 3D сканери, обладнання для знешкодження вибухонебезпечних тощо.

Цього дня випускники востаннє одягнули шеврон Академії. Вже незабаром вони замінять їх на нарукавні знаки управлінь, в яких нестимуть службу, охороняючи спокій громадян та правопорядок на вулицях українських міст. Попереду чимало того, що буде вперше… Тож, команда Академії патрульної поліції відпускає зі своїх стін групи ПП-230 – ПП-233. Бажаємо завжди залишатись Гідними Довіри! Несіть службу чесно, професійно, самовіддано!